20e editie van Kunst op Nienoord in Museum Nienoord, Leek

9 maanden geleden gepubliceerd

Het weekend van 7 en 8 oktober 2023 wordt een bijzonder kunstweekend in Museum Nienoord, in Leek. Het Koetshuis, de Expositiehal en de tuin van de Borg staan vol met prachtige kunstwerken van 38 artiesten tijdens de 20e editie van ‘Kunst op Nienoord’.

Een weekend vol kunst en activiteiten

Bezoekers kunnen genieten van honderden fascinerende kunstwerken, genieten van een drankje, bladeren door kunstboeken en de unieke ambiance opnemen. Naast het bewonderen van kunst, zijn er ook demonstraties, workshops, lezingen en muziek.

De kunstenaars zelf zijn aanwezig om te praten over hun passies, ideeën, werkmethoden en meer. Hun werken zijn rechtstreeks van hen te koop. Het Koetshuis doet dienst als Atelier waar demonstraties van schilderkunst, beeldhouwen, Sumi-e Japanse inkttekening op rijstpapier en vilten worden gegeven.

SiO2 en Glaskunst

Ateliers van SiO2 in Groningen zijn sinds de jaren tachtig een plek waar kunst wordt gemaakt. Tijdens Kunst op Nienoord zal SiO2, de chemische formule voor siliciumdioxide waarvan glas wordt gemaakt, lezingen geven over glaskunst.

Kinderactiviteiten

Een bijzonder hoogtepunt voor kinderen is het minimuseum van het Groninger Museum. Dit is een Airstream caravan die is omgetoverd tot een reizend minimuseum. Binnen kunnen kinderen en jongeren samen met museumdocenten aan de slag met een creatieve workshop. Het thema van de tour is ‘A Better Place’, waarbij kinderen en jongeren worden uitgenodigd om na te denken over hoe ze van hun eigen omgeving een betere plek kunnen maken.

Alle kinderen en jongeren die het minimuseum bezoeken tijdens Kunst op Nienoord krijgen een gratis kaartje voor de Kinderbiënnale in 2024.

Bezoekinformatie

Kunst op Nienoord vindt plaats in Museum Nienoord en houdt dezelfde openingstijden aan; zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Volwassenen betalen €7,50 entree, kinderen t/m 7 jaar hebben gratis toegang en kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen €3,50. Vrienden van het museum en museumkaarthouders hebben gratis toegang.