Kick-off Zwerfafvalactie in het Westerkwartier

4 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen vrijdag, 22 maart, startte de Zwerfafvalactie van NDCE voor basisscholen in het Westerkwartier. Dit jaar gaan tweeduizend leerlingen van achttien deelnemende scholen de straat op om zwerfafval te rapen.

Wethouder geeft startschot

Wethouder Bé Schollema bezocht o.b.s. Kromme Akkers in Garnwerd om het startschot te geven voor de afvalraces. Leerlingen van groep zeven en acht deden mee, aangemoedigd door de andere leerlingen en de wethouder. Schollema benadrukte het belang van de actie: “Het Westerkwartier is een prachtige regio. Door zwerfafval te rapen houden we dit ook zo. Het is belangrijk en mooi om te zien dat scholen in het Westerkwartier hier steeds meer aandacht aan besteden met beschikbare educatieve programma’s.”

Landelijke Opschoondag

De dag na de kick-off, op zaterdag 23 maart, namen de inwoners van het Westerkwartier deel aan de Landelijke Opschoondag. Gewapend met handschoenen, grijpers en vuilniszakken, ruimden ze zwerfafval op. Dit gebeurde in samenwerking met buren, bedrijven, scholen en familieleden, met als doel de regio een stukje schoner te maken.

De gemeente hoopt met de Zwerfafvalactie en de Landelijke Opschoondag bewustzijn te creëren onder kinderen en inwoners van het Westerkwartier dat afval niet op straat hoort. En als het er toch ligt, dat we het dan samen opruimen. Voor degenen die willen bijdragen aan deze inspanning, wordt aangeraden om zich aan te melden als vrijwilliger voor toekomstige opruimacties.