Gemeentehuis Leek sluit deuren voor duurzame woonwijk

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Vanaf 26 september 2024 sluit gemeente Westerkwartier de deuren van gemeentehuis Leek. Op deze plek komt een duurzame woonwijk ‘Klein Nienoord’. De dienstverlening van de gemeente zal vanaf dat moment centraal geregeld worden vanuit het gemeentehuis in Zuidhorn.

Open dag in Oktober

In oktober organiseert de gemeente een open dag om het gemeentehuis in Leek voor de laatste keer te bezoeken.

Online services en centrale dienstverlening in Zuidhorn

Vanaf 30 september kunnen inwoners terecht in het gemeentehuis van Zuidhorn voor het aanvragen van een reisdocument of ander product. Veel zaken kunnen ook online geregeld worden via de website van de gemeente Westerkwartier. Het is soms ook mogelijk om in de buurt af te spreken, zoals in een dorpshuis of thuis.

Tijdelijke werkplekken

Het gemeentehuis Grootegast wordt vanaf 30 september weer in gebruik genomen als tijdelijke werkplek. Er komen ongeveer 100 tijdelijke werkplekken in Grootegast, totdat de gemeente een centrale kantoorlocatie klaar heeft.

Verhuizing en duurzame woonwijk

Op 26 en 27 september verhuizen de kantoormedewerkers. Het gemeentehuis Leek werd in oktober 2023 verkocht en op het terrein komt een nieuwe woonwijk met 72 woningen, inclusief 33 sociale huurappartementen.

Het herkenbare voorhuis, ‘Huize Klein Nienoord’, blijft behouden. Na het vaststellen van het omgevingsplan zullen de werkzaamheden eind 2024 starten. De gemeente Westerkwartier gaat terug van vijftien gebouwen naar acht, als gevolg van een besluit van de gemeenteraad in 2022.