Verkoop en bouw woningen in woonwijk Oostindie in Leek lopen voorspoedig

4 maanden geleden gepubliceerd

De verkoop van bouwkavels en de bouw van woningen in de woonwijk Oostindie in Leek gaan voorspoedig. Het deel Oostindie De Hoven is bijna volledig volgebouwd. In Oostindie Zuid worden de eerste woningen gebouwd. Alle bouwkavels zijn reeds verkocht of in optie. Er zijn nog diverse projectwoningen beschikbaar binnen de verschillende projecten.

Bouwkavels Oostindie Zuid populair

Oostindie Zuid, de afronding van de nieuwbouwwijk Oostindie, zal in totaal 147 woningen huisvesten. Er zijn 61 bouwkavels waarop kopers een vrijstaande woning kunnen laten bouwen. De kavels werden in mei 2022 gepresenteerd en in 2023 bouwrijp gemaakt. Tot dusver zijn 38 kavels verkocht en is er op de overige kavels een optie genomen.

Bijzondere projecten in Oostindie

De Besloten Wal in Oostindie De Hoven is een bijzonder gebied waar de woningen speels in een groene omgeving met gemeenschappelijke speel- en ontmoetingsplaatsen zijn geplaatst. Het project, ontwikkeld door de Heutink Groep, omvat 32 woningen van verschillende types, waaronder vijf tiny houses.

In Oostindie Zuid wordt door een groep particulieren het Buurtschap Coulissen ontwikkeld. Een landelijk project met 16 woningen van verschillende types, waarbij het idee van nabuurschap en samenhorigheid centraal staat.

Toekomstige projecten

BPD zal binnenkort beginnen met de bouw van de eerste fase van het project Meidoorn, dat uit 27 woningen zal bestaan. Plegt Vos levert deze maand de eerste fase van het project Zuidoever op, dat bestaat uit 20 woningen.

Reactie wethouder Woningbouw

Wethouder Woningbouw, Hans Haze, is tevreden met de voortgang in de wijk Oostindie. “Het is mooi om te zien dat er volop wordt gebouwd in de wijk Oostindie in Leek. De bouwkavels in deze wijk zijn gewild. De gevarieerde woningbouw en afwisselende omgeving met groen, water en speel- en ontmoetingsplekken maken het wonen hier aantrekkelijk. We willen in het Westerkwartier graag woningen die geschikt zijn voor meerdere doelgroepen. De woningen in de verschillende projecten in Oostindie voorzien in deze behoefte.”

Meer informatie over de projecten en de nog beschikbare woningen is te vinden op de website van de gemeente Leek.