20ste editie van Kunst op Nienoord

7 maanden geleden gepubliceerd

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023 kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen tijdens de 20ste editie van ‘Kunst op Nienoord’. Het evenement vindt plaats in het Koetshuis, de Expositiehal en de tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek. Bezoekers hebben de kans om honderden kunstwerken van 38 kunstenaars te bewonderen en te kopen.

Kunst en meer

Naast het bewonderen van kunstwerken is er nog veel meer te doen. Er worden demonstraties gegeven in schilderkunst, beeldhouwen, Sumi-e Japanse inkt schildering op rijstpapier en vilten. Ook zijn er workshops, lezingen en muziek aanwezig. Bezoekers hebben ook de kans om de kunstenaars zelf te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan.

Lezingen en demonstraties

In de ateliers van SiO2 wordt al sinds de jaren tachtig kunst gemaakt. Tijdens het evenement zal SiO2 regelmatig lezingen geven over glaskunst. De organisatie belooft een verrijkende ervaring waarbij licht zichtbaar wordt gemaakt en kleur gefilterd wordt door glas.

Kinderactiviteiten

Het Groninger Museum komt naar Nienoord met een Airstream caravan die is omgetoverd tot een minimuseum. In samenwerking met de ELJA Foundation bieden zij kinderen en jongeren de kans om op speelse wijze in aanraking te komen met kunst en cultuur. Er wordt gewerkt rond het thema ‘A Better Place’, waarbij kinderen en jongeren wordt aangemoedigd na te denken over hoe ze hun omgeving kunnen verbeteren.

Kinderen die het minimuseum bezoeken tijdens Kunst op Nienoord, krijgen een gratis toegangskaartje voor de Kinderbiënnale in 2024. Ook is er een ambassadeurstraject waarbij kinderambassadeurs de mogelijkheid krijgen om actief deel te nemen aan projecten van kunstenaars die betrokken zijn bij de Kinderbiënnale.

Praktische informatie

Het evenement vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 7 jaar hebben gratis toegang; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 3,50. Vrienden van het museum en museumkaarthouders hebben gratis toegang.