Bedrijfspand in Leek gesloten voor negen maanden na drugsvondst

7 maanden geleden gepubliceerd

Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier heeft een ruimte in een bedrijfspand aan de Auwemalaan in Leek voor negen maanden gesloten. Deze beslissing is genomen na de vondst van een handelshoeveelheid drugs en drugsgerelateerde goederen door de politie.

Veilige woon- en leefomgeving prioriteit

Voor de gemeente Westerkwartier is een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners van groot belang. Als er sprake is van overtreding van de Opiumwet, heeft de burgemeester de bevoegdheid om panden (gedeeltelijk) te sluiten. Door de betreffende ruimte in het bedrijfspand voor negen maanden te sluiten en te verzegelen, wil de gemeente het gebruik van panden voor drugscriminaliteit tegengaan. Op deze manier streeft de gemeente ernaar om de openbare orde en de woon- en leefomgeving te herstellen en te beschermen.

Rol van inwoners

Naast de rol van de overheid, is ook de rol van inwoners belangrijk in het handhaven van veiligheid en orde. Inwoners kunnen altijd signalen, verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten melden. Dit kan zowel bij de gemeente als bij de politie. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem.