Plan 'Gastvrij Middag-Humsterland' krijgt flinke steun van Nationaal Programma Groningen

29 dagen geleden gepubliceerd

Financiële bijdrage voor leefbaarheid en toerisme

Het plan ‘Gastvrij Middag-Humsterland’ ontvangt een aanzienlijke financiële bijdrage van het Nationaal Programma Groningen (NPG). De gemeente Westerkwartier is toegekend een bedrag van € 1.025.600,-. De gemeente is bijzonder verheugd met deze bijdrage, die in de komende jaren zal worden gebruikt om de leefbaarheid in het gebied te vergroten, de bekendheid van het Nationaal Landschap Middag-Humsterland te vergroten en een duurzame ontwikkeling van het toerisme in het gebied te bevorderen.

Bijzonder landschap: Middag-Humsterland

Het Nationaal Landschap Middag-Humsterland is het enige nationale landschap van de provincie Groningen en bestrijkt een gebied van meer dan 5 hectare. Het Middag-Humsterland is een van de oudste cultuurlandschappen van West-Europa, een parel in het noordelijke zeekleigebied. Het is een kwetsbaar gebied met veel monumenten, charmante dorpen en kleinschalige recreatie.

Plannen voor het gebied

De gemeente gaat onder andere aan de slag met toeristische overstappunten, plaatsen waar bezoekers hun auto kunnen parkeren en het gebied te voet of per fiets kunnen verkennen. Verder zal de gemeente werken aan de informatievoorziening en marketing rond het gebied om de bekendheid ervan te vergroten en meer toeristen aan te trekken, wat gunstig is voor de lokale economie.

Er wordt ook gewerkt aan de buitenruimte van Museum Wierdenland. Hier wordt een tuin gecreëerd waarin het wierdenlandschap letterlijk aan je voeten ligt; een tuin waar je landschap en archeologie kan ervaren. Bij alle deelprojecten wordt gekeken hoe de biodiversiteit kan worden vergroot.

Over het Nationaal Programma Groningen

Het Nationaal Programma Groningen is een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten. NPG werkt aan een goede toekomst voor elke Groninger, jong en oud, door te investeren in het versterken van de leefomgeving, economie, opleidingen, banen en de natuur.