Overval op winkel Bosweg in Leek

7 maanden geleden gepubliceerd

Op 11 mei vond een overval plaats op een winkel aan de Bosweg in Leek. De politie is naarstig op zoek naar de verdachte achter deze misdaad.

Het Incident

Rond 15.00 uur kwam de verdachte de winkel binnen. Op dat moment waren er twee medewerkers en een klant aanwezig. De dader duwde een van de medewerkers ruw opzij en probeerde over de balie te springen. Dit mislukte echter, waarbij de overvaller ten val kwam. Hij stond weer op en bedreigde vervolgens een medewerker die probeerde te vluchten en daarbij ook ten val kwam. Terwijl de medewerker nog op de grond lag, werd ze met een vuurwapen bedreigd door de verdachte.

Ontsnapping van de Verdachte

Uiteindelijk wist een van de medewerkers de overvaller weg te jagen. De overvaller vluchtte naar buiten en reed op een fiets in de richting van Nienoordshaven en het nabijgelegen wandelgebied. De politie heeft het gebied uitgekamd, maar zonder succes.

Kenmerken van de Verdachte

De verdachte wordt beschreven als een man van ongeveer 18 jaar. Hij is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. Tijdens de overval droeg hij een zwarte broek, lichte schoenen en een zwarte jas met de capuchon over zijn hoofd. De jas is zeer waarschijnlijk van het merk Parajumper. De man droeg een stoffen masker voor zijn gezicht en zwarte handschoenen van het merk Nike. Hij is weggefietst op een zwarte fiets met rode letters van het merk Stella.

Oproep tot Getuigen

De beelden van de verdachte zijn getoond in het programma Opsporing Verzocht, wat tot nu toe één tip heeft opgeleverd. Informatie doorgeven kan nog steeds. Als u informatie heeft over deze zaak of de verdachte herkent, kunt u contact opnemen met de opsporingstiplijn. Anonieme tips zijn ook welkom.